Het ontstaan

In maart 2009 is door de Nederlandse overheid de wet rondom verkeersregelaars aangepast. Tot dit moment bestonden alleen nog maar evenementenverkeersregelaars en die konden formeel alleen voor evenementen ingezet worden. In de praktijk werden deze evenementenverkeersregelaars door diverse bedrijven ook al bij wegwerkzaamheden ingezet. Vanaf de wetswijziging in 2009 ontstond de beroepsverkeersregelaar. Vanaf dat moment is ook de de Landelijke Verkeersdienst gestart met haar activiteiten. Wij hebben de markt van beroepsverkeersregelaars zien ontstaan en hebben daar vanaf het begin een rol in gespeeld.

Vanaf het eerste moment levert de Landelijke Verkeersdienst de opleiding tot beroepsverkeersregelaar. Met name in de eerste jaren zijn alle medewerkers door ons zelf opgeleid. De Landelijke Verkeersdienst heeft in eigen huis de opleiding opgezet en het lesmateriaal hiervoor zelf ontwikkeld. Momenteel wordt dit opleidingsmateriaal ook extern aangeboden en gebruikt. De wettelijke gestelde norm voor beroepsverkeersregelaars vinden wij te beperkt. Daarom bevat onze opleiding tot beroepsverkeersregelaar een completere invulling. Hierbij wordt ook gewerkt aan communicatie, service- en dienstverlening naar klant en weggebruiker. Daarnaast blijven wij de medewerkers ook na de eerste certificering verder ontwikkelen door het aanbieden van aanverwante opleidingen. Denk hierbij aan VCA, medewerkerker verkeersmaatregelen (BRL9101), omgang met agressie en herhalingstrainingen voor de beroepsverkeersregelaarscertificering. 

In de beginjaren hebben we voornamelijk gewerkt met oproepcontracten voor alle medewerkers. In die periode hebben we ons marktaandeel verworven tot waar we nu staan. In de afgelopen drie jaar hebben we steeds meer vaste contracten kunnen bieden. Bij nieuwe medewerkers hangt het van het werk in de regio af of men in aanmerking kan komen voor vaste uren of voor een oproepovereenkomst.